Κόσμος

Φρίκη! Γαιοκτήμονας έκοψε τα χέρια ανήλικου εργάτη για χρέος ύψους 130 ευρώ!

Συνελήφθη γαιοκτήμονας στο Πακιστάν, ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του έκοψαν τα χέρια 17χρονου εργάτη, η οικογένεια του οποίου είχε χρέος ύψους... 130 ευρώ!
 

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες στην αγροτική περιφέρεια του Χαφιζαμπάντ, 80 χλμ. βορειοδυτικά της Λαχόρης, στο Πεντζάμπ, που αποτελεί τον σιτοβολώνα του Πακιστάν, όμως η οικογένεια του θύματος κατέφυγε στην αστυνομία μόλις χθες.

Οι γαιοκτήμονες έχουν σημαντική επιρροή στο Πακιστάν και ορισμένοι εξ αυτών ασκούν στους αγρότες που δουλεύουν τη γη τους, αλλά και σ’ αυτούς που κατέχουν τη δική τους γη, μια σχεδόν μεσαιωνική φεουδαρχική εξουσία.
“Ο Άσαντ Ισράρ-ουλ-Χακ και οι δύο συνεργοί του έκοψαν τα χέρια του Άκραμ Αμπού Μπάκαρ, 17 ετών”, αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας. “Η οικογένεια του θύματος είχε δανειστεί 15.000 ρουπίες (130 ευρώ) από τον γαιοκτήμονα και δεν κατάφερνε να του τα επιστρέψει”, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο Μαχμούντ Μπατ, πρόσθεσε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα κουζινομάχαιρο.
Ο Αμπού Μπάκαρ και η οικογένειά του έχουν καταφύγει στην περιοχή της καταγωγής τους, στο Σεϊχουπούρα, φοβούμενοι νέα αντίποινα, αλλά ένας ντόπιος δημοσιογράφος τους έπεισε τελικά να σπάσουν τη σιωπή τους, δήλωσε ο Μπατ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού