Κόσμος

Φρίκη στην Ινδία: 25χρονος βίασε 5χρονο κοριτσάκι μέσα στην αμερικανική πρεσβεία

Θύμα βιασμού από έναν 25χρονο, μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί, έπεσε ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην Ινδία.

Ο 25χρονος που κατηγορείται πως βίασε το 5χρονο κορίτσι έχει ήδη συλληφθεί από την περασμένη Κυριακή. Όλα έγιναν μέσα στην αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί, όπου μένουν τόσο ο 25χρονος όσο και το κορίτσι καθώς οι γονείς τους εργάζονται εκεί.

Η σύλληψή του έγινε αφού οι γονείς του κοριτσιού έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ο βιασμός, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές, έγινε το περασμένο Σάββατο. Το κορίτσι και η οικογένειά του ζουν στους χώρους της πρεσβείας, όπου ο πατέρας εργάζεται ως μέλος του υπηρετικού προσωπικού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος, ένας οδηγός, δεν είναι υπάλληλος της πρεσβείας. Ωστόσο, μένει κι εκείνος μαζί με τους γονείς του στους χώρους του προσωπικού της πρεσβείας καθώς εκεί εργάζεται ο πατέρας του.

Οι οικογένειες του κατηγορούμενου και του θύματος γνωρίζονταν καλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι είπαν στην εφημερίδα Hindustan Times ότι ο νεαρός “δελέασε” το κορίτσι παρασύροντάς το στο σπίτι του όταν το είδε να παίζει στην αυλή. Οι γονείς του έλειπαν όταν έγινε η επίθεση.

Όταν η μικρή επέστρεψε στο σπίτι της είπε στη μητέρα της τί είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να έχουν επιβεβαιώσει ότι βιάστηκε.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκεται στο Τσανακιαπούρι, έναν μικρό διπλωματικό θύλακο στο κεντρικό Δελχί, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές. Το αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα απασχολεί ντόπιο προσωπικό.

Το 2018 η κυβέρνηση θέσπισε την θανατική ποινή για τους βιαστές παιδιών εν μέσω έντονων αντιδράσεων έπειτα από δύο υποθέσεις, η μια με τον βιασμό και φόνο μιας οκτάχρονης και η άλλη με τον βιασμό μιας 16χρονης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η Ινδία για τα ποσοστά εγκληματικότητας, κάθε τέταρτο θύμα βιασμού είναι παιδί. Το 94% των θυμάτων γνώριζαν τον δράστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κόμματα και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το AfD για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας: «Φερέφωνο των δικτατόρων»
«Είναι σχεδόν αναπόφευκτη η εντύπωση ότι το AfD εργάζεται με βάση λίστα εντολών του Κρεμλίνου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας Γκέοργκ Μάιερ (SPD)
Αφίσα του AFD στη Γερμανία
Η μάχη των Ισραηλινών στρατιωτών με τα «φαντάσματα» του πολέμου στη Γάζα: 60 αυτοκτονίες τις τελευταίες εβδομάδες
Έκθεση του ισραηλινού στρατού τον φετινό Ιούλιο έχει καταγράψει 9.000 αιτήσεις για αναγνώριση «ψυχικών διαταραχών» που απευθύνονται προς τις στρατιωτικές υγειονομικές αρχές μετά την 7η Οκτωβρίου
Ισραηλινοί στρατιώτες