Κόσμος

Φρίκη! Την έκοψε κομμάτια – Αποκαλύψεις σοκ για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Μια υπόθεση που μοιάζει περισσότερο με σενάριο ταινίας θρίλερ. Ο ακέφαλος κορμός που βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης ανήκει στη Σουηδέζα δημοσιογράφο Κιμ Βαλ.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης την Τρίτη (22.08.2017). Αγνοούνταν από τις 11 Αυγούστου μετά το ρεπορτάζ που έκανε στο ιδιωτικό υποβρύχιο Nautilus.

Ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται για τον φόνο της Βαλ.

«Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ», ανακοίνωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Για την υπόθεση αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Δύτες βρήκαν έναν ακέφαλο κορμό γυναίκας, ενώ παράλληλα γίνονταν έρευνες για την επιβεβαίωση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες και άλλα ανθρώπινα μέλη είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

journalist

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει, μετά τον εντοπισμό του πτώματος, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι “έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο” με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα.

Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ