Κόσμος

“Φτάνει” λένε στα κίτρινα γιλέκα οι Γάλλοι σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι μισοί Γάλλοι θέλουν να σταματήσουν τις διαδηλώσεις τα κίτρινα γιλέκα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Και αυτό γιατί πιστεύουν πως οι πορείες που πραγματοποιούν τα κίτρινα γιλέκα δεν αντιπροσωπεύουν τα αρχικά αιτήματα των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Elabe, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης, το 56% θεωρεί πως τα κίτρινα γιλέκα θα πρέπει να αναστείλουν τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις τους, με το ποσοστό αυτό να είναι αυξημένο κατά 11 μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από ένα μήνα.

Τα κίτρινα γιλέκα ξεκίνησαν την δράση τους στα μέσα Νοεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και το υψηλό κόστος ζωής και πολύ σύντομα το κίνημα εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία εναντίον της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και των ανισοτήτων.

Εξακολουθούν να έχουν την στήριξη του κόσμου, όμως πλέον δυο στους τρεις Γάλλους θεωρούν πως οι διαδηλώσεις δεν εκπροσωπούν τα αιτήματα του κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού