Κόσμος

G7 – Ιρανός ΥΠΕΞ: Συνάντησα τον Μακρόν με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ολοκλήρωσε τη σύντομη επίσκεψή του στο Μπιαρίτς απ΄όπου επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του και αναχώρησε, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Ο Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι συνάντησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου η άφιξή του το απόγευμα για να συζητήσει για το πυρηνικό θέμα ήταν μια έκπληξη.

“Συνάντησα τον @EmmanuelMacron στο περιθώριο της #G7Biarritz μετά μια εκτενή συζήτηση” με τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, αναρτώντας δύο φωτογραφίες από τη συνάντηση. “Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε”.

Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ζαρίφ είχε συνομιλίες που διήρκησαν σχεδόν 3,5 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των 30 λεπτών της συνάντησης με τον Μακρόν.

Ο Ιρανός Ζαρίφ έγραψε επίσης ότι η πρόσκληση που έλαβε για να μεταβεί στο Μπιαρίτς και η άφιξή του εκεί έγιναν “σε συμφωνία” με τις ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.