Κόσμος

Γαλλία: 2.500 χιλιάδες οι Έλληνες που ζουν στην Κυανή Ακτή

Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που έχουν μείνει πίσω.

Όλες οι ενδείξεις πάντως, και η μέχρι τωρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Νίκαια.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακές μονάδες της πόλης δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα. Επίσης δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση