Κόσμος

Γαλλία: 32 ημέρες μέρες χωρίς βροχή – Προβλήματα ξηρασίας

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη περίοδο χειμερινής ανομβρίας από το 1959 βρίσκεται η Γαλλία, καθώς δεν έχει βρέξει εδώ και 32 ημέρες, ενώ η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία υπό τον κίνδυνο νέας ξηρασίας άρχισε να μετρά τις βροχοπτώσεις.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Κριστιάν Μπεσού, ο οποίος θα συγκαλέσει την Πέμπτη (23.2.2023), σύσκεψη των περιφερειαρχών και των αρμοδίων για την υδροδότηση παραγόντων για τον κίνδυνο ξηρασίας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, μετά την περσινή δίμηνη καλοκαιρινή περίοδο ξηρασίας τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί σημαντικά και σε ορισμένες περιοχές θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τον Μάρτιο ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Ο υπουργός προϊδέασε τους Γάλλους που διαθέτουν πισίνες ότι θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το πολύτιμο μπλε διαμάντι «Mellon blue» πωλήθηκε για πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στην Ελβετία
Η πέτρα ανήκε για δεκαετίες στη Ρέιτσελ Λάμπερτ Μέλον, πιο γνωστή με το όνομα Μπάνι (Bunny) Λάμπερτ Μέλον, σχεδιάστρια κήπων, φιλάνθρωπο και συλλέκτρια αμερικανικής τέχνης
Το μπλε διαμάντι «Mellon blue»