Κόσμος

Γαλλία: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας – Τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Νέες σοβαρές ταραχές στη Γαλλία, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων είναι να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

Στην περιοχή Σεν Σολίν της Γαλλίας, περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 6.000, σύμφωνα με την αστυνομία, έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε αγροτική περιοχή όπου κατασκευάζονται δεξαμενές συλλογής νερού για την άρδευση καλλιεργειών. Την αντίθεσή τους σε αυτές τις κατασκευές έχουν εκφράσει οικολογικές και αριστερές οργανώσεις.

FRANCE PENSIONS PROTESTS  REUTERS

Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί και περίπου 3.000 αστυνομικοί επενέβησαν για να την διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ατόμων τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών.

FRANCE PENSIONS PROTESTS  REUTERS

Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται, ενώ πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ζωή ενός τουλάχιστον διαδηλωτή βρίσκεται σε κίνδυνο.

FRANCE PENSIONS PROTESTS  REUTERS

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια κατέκριναν τα κόμματα της Αριστεράς καταγγέλλοντας την άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, ενώ η γαλλική κυβέρνηση τα αποδίδει σε πράξεις βίας περίπου 1000 διαδηλωτών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Μπορεί να πάω στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο» – Η εκεχειρία στη Γάζα «είναι πολύ κοντά» λένε αξιοματούχοι
Η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι «πάει πολύ καλά» λέει ο Τραμπ καθώς βασικοί σύμβουλοί του συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ανώφελη και επιζήμια» η υπουργική σύνοδος στο Παρίσι λέει το Ισραήλ - «Καμία συμφωνία για τη Γάζα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας»
Υπουργική σύνοδος με πρωτοβουλία της Γαλλίας για τη μεταπολεμική Γάζα, με ΥΠΕΞ πέντε ευρωπαϊκών, πέντε αραβικών, καθώς και του Καναδά και της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Γάζας