Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Άνδρας σε αμόκ μαχαίρωσε πολλά παιδιά σε παιδική χαρά

Γαλλία: Άνδρας σε αμόκ μαχαίρωσε πολλά παιδιά σε παιδική χαρά

Ένας άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε πολλά παιδιά σε παιδική χαρά, στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας. Ο δράστης συνελήφθη και η περιοχή είναι αποκλεισμένη για τους πολίτες, καθώς οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τη DailyMail, που επικαλείται πληροφορίες του μέσου Le Dauphine της Γαλλίας, ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένας άνδρας με τουρμπάνι εισέβαλε στην παιδική χαρά και επιτέθηκε με το μαχαίρι στα παιδιά. Όλα έγιναν στις 09:45 (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι 6 εκ των οποίων είναι παιδιά 3 ετών. Από τα 6 παιδιά, τα 3 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Dauphine που επικαλείται τις τοπικές Αρχές και πηγή που γνωρίζει το περιστατικό.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού η Le Dauphine αναφέρει ότι επικρατεί χάος στο τοπικό νοσοκομείο και τα ασθενοφόρα ενώ οι γιατροί τρέχουν για να φροντίσουν τα παιδιά, φτάνοντας στο σημείο να διώχνουν ασθενείς από τα επείγοντα, οι οποίοι δεν χρειάζονται άμεση φροντίδα.

Στο σημείο μεταβαίνει η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος είναι ο Abdalmasih H. με καταγωγή από τη Συρία και είναι 32 ετών. Σύμφωνα με τη Le Figaro, βρισκόταν στη Γαλλία αιτούμενος άσυλο και δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διασωστικές Αρχές ενώ αστυνομικοί έχουν σπεύσει να προστατεύουν παιδιά που βρίσκονται σε σχολείο μόλις 100 μετρά μακριά από την παιδική χαρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επίθεση.

Με πληροφορίες από Le Dauphine και Le Figaro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις