Κόσμος

Γαλλία: Αντιδράσεις της αρμενικής κοινότητας για τα εγκαίνια τζαμιού από βουλευτή της Μαρίν Λεπέν

Τελικά όλα μπορούν να συμβούν σ’ αυτό τον κόσμο και ένα απ’ αυτά συνέβη στην Γαλλία, όπου βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν εγκαινίασε τζαμί που έφτιαξε γαλλοτουρικός σύλλογος, κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κοινότητας των Αρμενίων στη χώρα.

«Σημείο των καιρών», αλλά και «σημάδι της τουρκικής ήπιας δύναμης» θεωρεί ο Φρανκ Παπατζιάν, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Αρμενικών Συλλόγων στη Γαλλία και συγγραφέας βιβλίου για το καθεστώς Ερντογάν, τα εγκαίνια τζαμιού ενός γαλλοτουρκικού συλλόγου από τον Ζορίς Εμπράν, βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο Παπατζιάν αναφέρει ότι στο βιβλίο του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξηγεί το πώς η Τουρκία έχει διεισδύσει στη Γαλλία εδώ και είκοσι χρόνια και πώς έχει οργανώσει την επιρροή της μέσω των εθνικιστικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δικτύων.

Ερωτώμενος «πώς εκφράζεται η τουρκική “ήπια δύναμη” στο έδαφος της Γαλλίας», ο Παπατζιάν απαντά: «Είναι πολύ απλό. Μέσα από κοινοτικά σχολεία που είναι πέρα από τον έλεγχο της εθνικής εκπαίδευσης, μέσα από τζαμιά και μέσα από ριζοσπάστες ιμάμηδες».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «το τουρκικό κράτος είναι αυτό που οργάνωσε, σχεδίασε και χρηματοδότησε όλες αυτές τις δομές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7