Κόσμος

Γαλλία: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε αεροδρόμια – Ακυρώσεις πτήσεων

Πολλές πτήσεις από και προς τη Γαλλία αναμένεται να ακυρωθούν μέχρι την Κυριακή, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει εργαζόμενοι σε γαλλικά αεροδρόμια, ανάμεσά τους το Σαρλ ντε Γκολ και το Ορλί.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αρχή της υψηλής τουριστικής περιόδου στη Γαλλία, στο πλαίσιο του υψηλού πληθωρισμού και της σαφούς ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας μετά την πανδημία της COVID-19, θα οδηγήσουν στην ακύρωση περί του 17% των πτήσεων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο Paris-Charles-de-Gaulle (CDG) μεταξύ των 07:00 και 14:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Προληπτικές ακυρώσεις, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν το 10% των κινήσεων των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Παρίσι-Σαρλ-ντε-Γκολ σήμερα, ζητήθηκαν από την διοίκηση για λόγους ασφαλείας λόγω κινητοποίησης των πυροσβεστών με μισθολογικά αιτήματα, που υποχρεώνει να κλείσει ένα τμήμα των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας.

Εξάλλου, σήμερα και όλο το σαββατοκύριακο, οι μισθωτοί στις πλατφόρμες των αεροδρομίων του Παρισιού έχουν κληθεί από μια διασυνδικαλιστική οργάνωση να μετάσχουν σε “πολυτομεακή” απεργία, στην οποία περιλαμβάνεται ο Όμιλος ADP (Αεροδρόμια του Παρισιού) και οι υπεργολάβοι του, με αίτημα επίσης αυξήσεις μισθών.

Η κινητοποίηση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται να γίνουν συγκεντρώσεις μπροστά από τους τερματικούς σταθμούς 2E του αεροδρομίου Σαρλ-ντε-Γκολ και 4 του Ορλί σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο να επιβραδυνθεί η ροή επιβατών στην προσέγγιση των εγκαταστάσεων και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας. Επίσης μπορεί να επηρεαστεί και ο τομέας ελέγχου των αποσκευών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα 1η Ιουλίου ως τις 4 του μήνα είχαν προκηρυχθεί επίσης στο αεροδρόμιο Μασσαλίας-Προβηγκίας, αλλά η διεύθυνσή του δεν προέβλεπε την Πέμπτη ούτε ακυρώσεις ούτε καθυστερήσεις, καθώς το προσωπικό έχει επιταχθεί με νομαρχιακό διάταγμα.

Καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν διαρκούν ως την Κυριακή και αφορούν και τον Όμιλο Αεροδρομίων του Παρισιού, αυτός κάλεσε τους επιβάτες να έρχονται νωρίτερα, δηλαδή “τρεις ώρες (πριν από την προβλεπόμενη απογείωση) για μια διεθνή πτήση, δύο ώρες για μια εσωτερική ή ευρωπαϊκή πτήση”.

Η Air France ανακοίνωσε ότι ακύρωσε περισσότερες από το 10% των πτήσεών της μικρών και μεσαίων αποστάσεων σήμερα στο Σαρλ-ντε-Γκολ και διατηρεί το πρόγραμμά της πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.

Η υψηλή τουριστική περίοδος, η οποία αρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου στη Γαλλία, προαναγγέλλεται πολύ δύσκολη στον ευρωπαϊκό τομέα αεροπορικών ταξιδιών: πέραν των πολλών κινητοποιήσεων, ο τομέας δυσκολεύεται να αποκτήσει ξανά την απότελεσματικότητά του εξαιτίας έλλειψης αντιστοιχίας ανάμεσα στην ισχυρή ζήτηση και στο προσωπικό, το οποίο εξακολουθεί ακόμη να είναι πολύ χαμηλό σε ορισμένα αεροδρόμια ή αερομεταφορείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3