Κόσμος

Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε οδόφραγμα αγροτών – Μια νεκρή και δύο τραυματίες

Ένα σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23.1.2024) όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε οδόφραγμα αγροτών στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι γεωργοί σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

“Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο οδόφραγμα των αγροτών. Χτύπησε τρεις ανθρώπους. Μια γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άλλοι άνθρωποι (ο σύζυγος και η κόρη της) τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο συνελήφθησαν”, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο οδόφραγμα, στο νομό Αριέζ της Γαλλίας.

Πληροφορίες της Le Parisien αναφέρουν πως η αγρότισσα βρισκόταν στο οδόφραγμα και καθόταν μαζί με την οικογένεια πίσω από μία στοίβα με άχυρα, ενώ το αυτοκίνητο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν πάτησε ποτέ φρένο, παρά το γεγονός ότι τσιμεντένια οδοφράγματα είχαν στηθεί αρκετά μπροστά από τους αγρότες.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, «ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε στο οδόφραγμα για άγνωστη αιτία». Μια γυναίκα «γύρω στα 30» σκοτώθηκε, ενώ οι τραυματίες είναι ένας «σαραντάρης» και ένα «ανήλικο» κορίτσι, σύμφωνα με την ίδια πηγή που διευκρινίζει ότι “τα τρία άτομα βρίσκονταν στο οδόφραγμα”.

Οι Γάλλοι αγρότες πραγματοποιούν εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας–κυρίως με αποκλεισμούς δρόμων–ζητώντας την λήψη μέτρων που κυμαίνονται από την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών έως την ταχύτερη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βασιλιάς Κάρολος αποσύρει το βασιλικό τρένο για λόγους οικονομίας – Αγαπημένη συνήθεια της Βικτωρίας και της Ελισάβετ
Χρησιμοποιήθηκε κατά τις χρυσές και διαμαντένιες ιωβηλαίες της Βασίλισσας Ελισάβετ, με την τελευταία ανακαίνιση να πραγματοποιείται τη δεκαετία του 1980
Ο Βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ' φτάνει με το βασιλικό τρένο στο σταθμό Victoria του Μάντσεστερ
1
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 15