Κόσμος

Γαλλία: Αυτός είναι ο 21χρονος Τυνήσιος μακελάρης στη Νίκαια – Αρχές Οκτωβρίου έφτασε στη χώρα

Ένα νεαρός Τυνήσιος, μόλις 21 ετών, είναι ο άνθρωπος που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρία άτομα στη βασιλική Νοτρ Νταμ στη Νίκαια στη Γαλλία.

Νίκαια

Ο νεαρός δράστης έφτασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

france
photo Reuters

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, όμως τοπικές πηγές αναφέρουν πως ο δράστης ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι.

Click4more: Μακρόν για την επίθεση στη Νίκαια: «Η Γαλλία δέχεται επίθεση

Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος και βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές του μήνα.

Δεν είχε καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στη Γαλλία ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους ένα έγγραφο του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού με το όνομα Μπραχίμ Αουισάουι.

Η αποτρόπαια επίθεση που έγινε το πρωί στην Νίκαια της Γαλλίας έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.  Ο άνθρωπος αυτός, αφού έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας βγήκε έξω και τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ο νεαρός άνδρας ήταν μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Τα θύματα 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος και πατέρας δυο παιδιών.

france
photo Reuters

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα περίπου 40 ετών μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Λίγο πριν ξεψυχήσει είπε σε όσους ήταν εκεί: «Να πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι