Παρασκευή, 31 Μαΐ
22oC Αθήνα

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων!

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων!

Η γαλλίδα υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε έρευνα μετά τη σύλληψη του διευθυντή ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ο οποίος είναι ύποπτος για βιασμούς ανηλίκων και είχε ήδη καταδικασθεί το 2008 για παιδοφιλία.

Ο ύποπτος, ένας οικογενειάρχης 45 ετών η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, αρνείται τα αδικήματα που του αποδίδονται.

“Με στόχο να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή”, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ “ζήτησε αμέσως τη διενέργεια διοικητικής έρευνας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, ο δάσκαλος φέρεται ότι υποχρέωνε “αιφνιδιαστικά” σε στοματικό σεξ τουλάχιστον δύο από τους μαθητές του, στο πλαίσιο “ενός εργαστηρίου γεύσης”, όπως το αποκαλούσε, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά, με δεμένα τα μάτια, έπρεπε να αναγνωρίζουν “πράγματα” που τα έβαζε να γευθούν.

Τα αδικήματα φέρεται ότι διαπράττονταν πίσω από ένα παραβάν στο βάθος της αίθουσας μιας τάξης του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία Βιλφοντάν, στην περιφέρεια της Γκρενόμπλ.

Ανήσυχες από τις περιγραφές και τις διαμαρτυρίες των παιδιών τους, οι οικογένειες των δύο μαθητών, η ηλικία των οποίων είναι εξίμισι ετών, κατέφυγαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην αστυνομία.

Οι βιασμοί φέρεται ότι διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.
Οι έρευνες στην κατοικία του υπόπτου οδήγησαν στην ανακάλυψη εικόνων παιδοπορνογραφικού χαρακτήρα.
Ο ύποπτος είχε ήδη καταδικασθεί το 2008 από ποινικό δικαστήριο για διακίνηση εικόνων πορνογραφικού χαρακτήρα σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, με υποχρέωση να υποβληθεί σε θεραπεία. Ωστόσο, όταν του επιβλήθηκε η καταδίκη αυτή, δεν συνοδεύθηκε από απαγόρευση να εργάζεται με παιδιά.

Ερωτηθείσα σήμερα, η σχολική επιθεωρήτρια της περιφέρειας Ιζέρ δήλωσε πως αγνοούσε τα πάντα για την καταδίκη του διευθυντή του σχολείου. “Δεν υπήρχε τίποτε στο φάκελό του που να αφορά την καταδίκη αυτή, την ανακαλύψαμε χθες (Δευτέρα)”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η επιθεωρήτρια Ντομινίκ Φις.

“Συναντήσαμε μερικούς γονείς, είναι όλοι σοκαρισμένοι, όπως και η ομάδα των εκπαιδευτικών”, πρόσθεσε.
Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως συστάθηκε από χθες μια ομάδα γιατρών και ψυχολόγων, η οποία “θα προσφέρει τις υπηρεσίες της για όσο χρόνο θα είναι απαραίτητο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε