Κόσμος

Γαλλία: Δικαστήριο μπλόκαρε 2 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση στο κόμμα της Λεπέν

Γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, με την ίδια να καταγγέλλει “πολιτική αφανισμού”.

Στη Γαλλία τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις που εξαρτώνται από τις επιδόσεις τους στις εκλογές.

Το κόμμα το οποίο επί δεκαετίες ήταν γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, επρόκειτο να λάβει τη δόση των 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δικαστές αποφάσισαν κατά της χορήγησης του ποσού αυτού, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το αντιμεταναστευτικό κόμμα, αναφέρει η Λεπέν σε ανακοίνωσή της.

Τι καταγγέλλει η Λεπέν

“Ο Εθνικός Συναγερμός απειλείται με θάνατο από τους δικαστές!”, είπε η Λεπέν, η οποία έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εναντίον δικαστών και τραπεζών στη διάρκεια των χρόνων λέγοντας ότι αδίκως στοχοποιούν το κόμμα της.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει την κατάσχεση του ποσού αυτού.

Τον περασμένο χρόνο η Λεπέν έφθασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και εξελέγη βουλευτής μαζί με άλλους επτά υποψηφίους του κόμματός της.

https://twitter.com/MLP_officiel/status/1015971282410790918

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ