Κόσμος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Μοτοσικλετιστής άνοιξε πυρ εναντίον τους, σε δρόμο του Μοντομπάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Το περιστατικό έγινε κοντά στο στρατόπεδο που φιλοξενεί το 17ο σύνταγμα του σώματος μηχανικού αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, δύο αλεξιπτωτιστές, ηλικίας 26 και 24 ετών, σκοτώθηκαν επί τόπου. Αλλος ένας,28 χρόνων, νοσηλέυεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Μάλιστα υπήρξε σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών. Αρχικά είχε γίνει γνωστό οτι δύο είχαν χάσει τη ζωή τους, στη συνέχεια υπήπξε η πληροφορία οτι και ο τρίτος εξέπνευσε αλλά μετά εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε για τον τρίτο οτι η ζωή του απειλείται “όμως είναι ζωντανός”. Τοπικοί αξιωματούχοι αποδίδουν τη σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών στις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρχαν από τον τόπο της επίθεσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των στρατιωτών. Ο υπουργός “έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ώστε να ριχθεί άπλετο φως, το συντομότερο δυνατόν, σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια”, τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε και καταζητείται. Η αστυνομία έχει αποκλείσει πολλούς δρόμους της γύρω περιοχής στην προσπάθειά της να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης έδρασε μόνος. Οι αστυνομικοί έχουν βρει στο σημείο της επίθεσης περίπου 15 κάλυκες.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι αρχές πάντως δεν έχουν ακόμη βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Στις 11 Μαρτίου, ένας στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε μια συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 13
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο