Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» και έσφαζε κόσμο σε εκκλησία στη Νίκαια – Αποκεφάλισε μια γυναίκα – 3 νεκροί

Γαλλία: Φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» και έσφαζε κόσμο σε εκκλησία στη Νίκαια – Αποκεφάλισε μια γυναίκα – 3 νεκροί

Το νερό στον μύλο του φανατισμού που ρίχνει όλες αυτές τις ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε αίμα και έπνιξε την Γαλλία μετά και την σημερινή επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια. Επί τόπου σπεύδει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση με μαχαίρι που εκδηλώθηκε περίπου στις εννέα το πρωί σήμερα τοπική ώρα στην Νίκαια της νότιας Γαλλίας. 

Η επίθεση έγινε κοντά ή μέσα στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστροζί.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση “Αλλάχ Άκμπαρ” ( “Ο Θεός είναι Μεγάλος”), συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η στιγμή της εισβολής της αστυνομίας στην εκκλησία 

Για αποκεφαλισμό μίλησε και σε δηλώσεις της η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές επίσημα ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι’ αποκεφαλισμού του γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης της δολοφονίας του Πατί, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήθελε να τιμωρήσει τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

Δείτε εικόνες από το σημείο 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις