Κόσμος

Γαλλία: Η εφαρμογή Telegram θα διαβιβάζει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία των ύποπτων λογαριασμών

Αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις IP των λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης της εφαρμογής του Πάβελ Ντούροφ, θα ξεκινήσει να διαβιβάζει η εφαρμογή Telegram στις αρμόδιες αρχές των χωρών.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ ο οποίος ερευνάται από την Γαλλία για κατηγορίες που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Μία από αυτές τις κατηγορίες αφορά και τη μη συνεργασία του με τις αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση εγκληματικών δραστηριοτήτων εντός της Telegram.

«Διευκρινίσαμε ότι οι διευθύνσεις IP και οι αριθμοί τηλεφώνου όσων παραβιάζουν τους κανόνες μας, ενδέχεται να γνωστοποιoύνται στις αρμόδιες αρχές σε απάντηση έγκυρων νομικών αιτημάτων», έγραψε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ.

Η πολιτική απορρήτου της Telegram αναφέρει πως η εταιρεία θα μπορεί να δώσεις στις αρχές τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη στην περίπτωση που λάβει αίτημα από τις δικαστικές αρχές το οποίο θα αναφέρει πως ο χρήσης είναι ύποπτος για εγκληματικές δραστηριότητες εντός της εφαρμογής.

Αφού η εταιρεία θα λάβει το αίτημα, μετά μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία.

Η προηγούμενη πολιτική απορρήτου της εφαρμογής ανέφερε πως τα στοιχεία του χρήστη θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπήρχε ύποπτος για τρομοκρατία.

Στην προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου (από τις 31 Ιουλίου 2024) αναφερόταν πως η εταιρεία θα ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεσή διαφάνειας πως έχει διαβιβάσει δεδομένα χρηστών στις αρχές, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συμβεί.

«Εάν γίνει διαμοιρασμός δεδομένων, θα το συμπεριλάβουμε στην τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας», αναφέρει η νέα έκδοση έχοντας αφαιρέσει το «αυτό δεν έχει συμβεί».

Η απόφαση αυτή του Πάβελ Ντούροφ, ήρθε μετά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Telegram κάνοντας λόγο για «αναρχικό παράδεισο», καθώς φέρεται πως υπήρχαν πολλές ενέργειες που σχετίζονταν με εγκληματικές ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών και παιδική πορνογραφία.

Ο CEO της εταιρείας είχε συλληφθεί στο Παρίσι στις 24 Αυγούστου κατηγορούμενος για οργανωμένο έγκλημα, μένοντας στη φυλακή μόνο τέσσερις ημέρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ