Κόσμος

Γαλλία: Η εφαρμογή Telegram θα διαβιβάζει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία των ύποπτων λογαριασμών

Αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις IP των λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης της εφαρμογής του Πάβελ Ντούροφ, θα ξεκινήσει να διαβιβάζει η εφαρμογή Telegram στις αρμόδιες αρχές των χωρών.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ ο οποίος ερευνάται από την Γαλλία για κατηγορίες που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Μία από αυτές τις κατηγορίες αφορά και τη μη συνεργασία του με τις αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση εγκληματικών δραστηριοτήτων εντός της Telegram.

«Διευκρινίσαμε ότι οι διευθύνσεις IP και οι αριθμοί τηλεφώνου όσων παραβιάζουν τους κανόνες μας, ενδέχεται να γνωστοποιoύνται στις αρμόδιες αρχές σε απάντηση έγκυρων νομικών αιτημάτων», έγραψε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ.

Η πολιτική απορρήτου της Telegram αναφέρει πως η εταιρεία θα μπορεί να δώσεις στις αρχές τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη στην περίπτωση που λάβει αίτημα από τις δικαστικές αρχές το οποίο θα αναφέρει πως ο χρήσης είναι ύποπτος για εγκληματικές δραστηριότητες εντός της εφαρμογής.

Αφού η εταιρεία θα λάβει το αίτημα, μετά μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία.

Η προηγούμενη πολιτική απορρήτου της εφαρμογής ανέφερε πως τα στοιχεία του χρήστη θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπήρχε ύποπτος για τρομοκρατία.

Στην προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου (από τις 31 Ιουλίου 2024) αναφερόταν πως η εταιρεία θα ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεσή διαφάνειας πως έχει διαβιβάσει δεδομένα χρηστών στις αρχές, αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συμβεί.

«Εάν γίνει διαμοιρασμός δεδομένων, θα το συμπεριλάβουμε στην τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας», αναφέρει η νέα έκδοση έχοντας αφαιρέσει το «αυτό δεν έχει συμβεί».

Η απόφαση αυτή του Πάβελ Ντούροφ, ήρθε μετά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Telegram κάνοντας λόγο για «αναρχικό παράδεισο», καθώς φέρεται πως υπήρχαν πολλές ενέργειες που σχετίζονταν με εγκληματικές ενέργειες, όπως διακίνηση ναρκωτικών και παιδική πορνογραφία.

Ο CEO της εταιρείας είχε συλληφθεί στο Παρίσι στις 24 Αυγούστου κατηγορούμενος για οργανωμένο έγκλημα, μένοντας στη φυλακή μόνο τέσσερις ημέρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος