Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Γαλλία: Κήρυξε μέγιστο επίπεδο συναγερμού μετά τη σφαγή στη Μόσχα

Γαλλία: Κήρυξε μέγιστο επίπεδο συναγερμού μετά τη σφαγή στη Μόσχα
ΦΩΤΟ Reuters

Στο μέγιστο επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά την επίθεση στη Μόσχα. Ενισχύονται οι περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, συναγωγές και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού που αποφάσισε η Γαλλία, στον απόηχο του μακελειού στη Μόσχα, σημαίνει αυτόματα λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, όπως ενισχυμένες περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων σε δημόσιους χώρους, μεταξύ άλλων σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και θρησκευτικούς χώρους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι «αυξάνει» στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας «Vigipirate», μετά την επίθεση στη Μόσχα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Δεδομένης της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και των απειλών για τη χώρα μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε στο μέγιστο το επίπεδο ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate: επικείμενη επίθεση», ανέφερε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), μετά το τέλος του συμβουλίου Άμυνας στο Ελιζέ.

Το σχέδιο «Vigipirate» υποβαθμίστηκε στο επίπεδο 2 («ενισχυμένη ασφάλεια – κίνδυνος επίθεσης») τον Ιανουάριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις