Κόσμος

Γαλλία: Νίκη της Μαριν Λε Πεν στις Ευρωεκλογές δείχνουν δυο δημοσκοπήσεις

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, Εθνικός Συναγερμός (RN), θα είναι ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν (RN)συγκεντρώνει το 30% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθεί η λίστα της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν (Renaissance) που συγκεντρώνει το 18% των προθέσεων ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών στη Γαλλία.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos και τη Sopra Steria, δείχνει ότι το RN θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 28% των ψήφων, μπροστά από τη λίστα του Renaissance που συγκεντρώνει το 20% των προθέσεων ψήφου.

Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα που κινείται περί το 10% και την τέταρτη θέση το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο κινείται περί το 8%.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν είχε έρθει στην πρώτη θέση με 23,3% των ψήφων, ενώ το κόμμα της προεδρικής πλειοψηφίας είχε λάβει 22,4%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.