Κόσμος

Γαλλία: Ο serial killer Μισέλ Φουρνιρέ διώκεται για απαγωγή και δολοφονία 9χρονης! video

Ο κατά συρροή δολοφόνος που έχει σοκάρει Βέλγιο και Γαλλία, Μισέλ Φουρνιρέ διώκεται για την απαγωγή και τον θάνατο μιας 9χρονης το 2003.

Το όνομά του είχε εμφανιστεί πολλές φορές στις αστυνομικές έρευνες, όμως ποτέ δεν κατηγορήθηκε επισήμως. Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Μισέλ Φουρνιρέ διώκεται από σήμερα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός κοριτσιού το 2003.

Ο 77χρονος Φουρνιρέ κατέθετε επί τρεις ώρες στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης της 9χρονης Εστέλ Μουζέν και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη για «απαγωγή και ομηρεία» που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, ανέφερε μια δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε αν ο Φουρνιρέ ομολόγησε την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της 9χρονης. Οι δικηγόροι του δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Michel Fourniret και οι σοκαριστικές υποθέσεις

Ο Μισέλ Φουρνιρέ υποστήριζε ανέκαθεν ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Εστέλ, στις 9 Ιανουαρίου 2003 από το Γκερμάντ, στην περιφέρεια του Παρισιού. Ισχυριζόταν ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο σπίτι του στο Σαρ-Κουστίν του Βελγίου. Ως άλλοθι επικαλείτο το τηλεφώνημα που έκανε το ίδιο βράδυ στον γιο του για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Αν και ο γιος του δεν σήκωσε το τηλέφωνο, η κλήση καταγράφηκε.

Το άλλοθι του όμως φαίνεται ότι καταρρίφθηκε πρόσφατα, από την πρώην σύζυγό του, την Μονίκ Ολιβιέρ. Την περασμένη Πέμπτη η γυναίκα δήλωσε στην δικαστή Σαμπίν Κερίς ότι εκείνη ήταν που πήρε τηλέφωνο, αφού της το ζήτησε ο τότε σύζυγός της. «Αυτό σημαίνει ότι ο Μισέλ Φουρνιρέ δεν βρισκόταν στο Σαρ-Κουστίν την ημέρα της εξαφάνισης της Εστέλ Μουζέν. Ήταν αλλού», εξήγησε ο συνήγορος της Ολιβιέρ, Ρισάρ Ντελζέν. Η πελάτισσά του πάντως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πού μπορεί να βρισκόταν ο Φουρνιρέ. «Την εποχή εκείνη έφευγε για πολλές ημέρες. Το να καταγράψει τις απουσίες του τον Ιανουάριο του 2003 είναι λίγο περίπλοκο σήμερα», εξήγησε.

Ο μικρή Εστέλ χάθηκε ενώ επέστρεφε από το σχολείο της, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2003. Δεν βρέθηκε ποτέ

Το 2006 η αστυνομία προσπάθησε για πρώτη φορά να συνδέσει τον Μισέλ Φουρνιρέ με το έγκλημα. Μια φωτογραφία του κοριτσιού βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ενώ είχε και ένα άσπρο βανάκι, παρόμοιο με εκείνο που είχε θεαθεί τρία χρόνια νωρίτερα στην περιοχή που χάθηκε το παιδί. Η έρευνα τότε δεν προχώρησε, ενώ έξι χρόνια αργότερα, από την εξέταση χιλιάδων τριχών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, δεν εντοπίστηκε το DNA του κοριτσιού.

Οι εικασίες για την πιθανή εμπλοκή του αναζωπυρώθηκαν τον Μάρτιο του 2018, σε μια δίκη για τις δολοφονίες της Τζοάνα Πάρις και της Μαρί-Ανζέλ Ντομές, το 1988 και το 1990 αντίστοιχα. Τότε ο Φουρνιρέ είπε στην δικαστή Κερίς, αναφερόμενος στην εξαφάνιση της Εστέλ, ότι έχει «τη φωλιά του λερωμένη».

Η δήλωσή του θεωρήθηκε ομολογία από τον πατέρα του κοριτσιού που δεν σταμάτησε ποτέ τον αγώνα του για να μάθει τι απέγινε το παιδί του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«The Discombobulator»: Ο Τραμπ αποκαλύπτει τον μυστικό «Αποσυντονιστή» που χρησιμοποιήθηκε για να συλληφθεί ο Μαδούρο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε με υπερηφάνεια ότι αυτό το μυστηριώδες όπλο αχρήστευσε τον εξοπλισμό του εχθρού όταν τα αμερικανικά ελικόπτερα εισέβαλαν στο Καράκας
Ο Νικολάς Μαδούρο με χειροπέδες, συνοδεία Αμερικανών ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας
Οργή στις ΗΠΑ: Συνελήφθη 2χρονο κοριτσάκι και πατέρας για παράνομη μετανάστευση στη Μινεσότα – «Αδιανόητη αθλιότητα»
Ο πατέρας της 2χρονης που βρίσκεται υπό κράτηση, με καταγωγή από τον Ισημερινό, έχει εκκρεμή αίτηση ασύλου και δεν έχει εκδοθεί οριστική εντολή απέλασης
Ένας αστυνομικός σημαδεύει με όπλο ένα σπίτι κατά τη διάρκεια επιδρομής της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Σεντ Πολ της Μινεσότα
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη» η προειδοποίηση των Φρουρών της Επανάστασης
Ιρανός στρατηγός υπογράμμισε ότι οι Φρουροί και το ιρανικό κράτος είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν άμεσα κάθε εντολή της ανώτατης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας
Εκτόξευση ιρανικού πυραύλου στον Κόλπο
Χωρίς ρεύμα 1,2 εκατ. σπίτια στο Κίεβο από ρωσική επίθεση - Στους μείον 10 η θερμοκρασία
Η Μόσχα πραγματοποίησε τις επιθέσεις την ώρα που τριμερείς συνομιλίες συνεχίζονταν για δεύτερη ημέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ
Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στο Κίεβο 8
Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Στους -46 βαθμούς η θερμοκρασία – 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
Τα δύο τρίτα του πληθυσμού των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με χιονοθύελλα και ακραίο κρύο - Οι πολίτες άδειασαν τα ράφια των σούπερ μάρκετ - Ο πάγος ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις υποδομές
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ
13