Κόσμος

Γαλλία: Οι μετανάστες αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας

Οι μετανάστες αποτελούσαν το 2021 το ένα δέκατο του πληθυσμού της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 7 εκατομμυρίων μεταναστών που ζει στη Γαλλία, το 36%, έχει λάβει τη γαλλική υπηκοότητα.

Σχεδόν οι μισοί μετανάστες (47,5%) προέρχονται από την Αφρική, ενώ το 33,1% από την Ευρώπη και το 13,6% από την Ασία.

Οι βασικές χώρες καταγωγής τους είναι η Αλγερία (12,7%), το Μαρόκο (12%), η Πορτογαλία (8,6%), η Τυνησία (4,5%), η Ιταλία (4,1%), η Τουρκία (3,6%) και η Ισπανία (3,5%).

Κατά μέσο όρο για κάθε τέσσερις ανθρώπους που μεταναστεύουν στη Γαλλία μεταναστεύει ένας Γάλλος.

Αυτή την περίοδο η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν νέο μεταναστευτικό νόμο που θα διευκολύνει την απέλαση των παράτυπων αλλοδαπών, κυρίως όσων διαπράττουν αδικήματα, ενώ θα προβλέπει την παροχή νόμιμων εγγράφων σε παράτυπους μετανάστες που εργάζονται σε τομείς όπου παρατηρείται έλλειψη εργατικών χεριών.

Το νομοσχέδιο έχουν επικρίνει τόσο η δεξιά, που θέλει να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών και δεν θεωρεί τα μέτρα αρκετά περιοριστικά, όσο και από την αριστερά που το θεωρεί πολύ αυστηρό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ υπέρ Νετανιάχου: «Σέρνεται σε δίκη για το τίποτα – Δεν θα το ανεχτούμε αυτό»
Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Νετανιάχου να αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης
Ντόναλντ Τραμπ
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη