Κόσμος

Γαλλία: Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής σχεδόν 800 κοινότητες!

Το δρόμο για την ταχύτερη αποζημίωση των πλημμυροπαθών άνοιξε η απόφαση να κηρυχθούν σε κατάσταση φυσικής καταστροφής σχεδόν 800 κοινότητες στη Γαλλία. Η χώρα επλήγη την περασμένη εβδομάδα από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η στάθμη του Σηκουάνα να ξεπεράσει τα 6 μέτρα και να απειλήσει να πλημμυρίσει τα υπόγεια του Λούβρου και του Ορσέ.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση φυσικής καταστροφής 782 κοινότητες σε 16 διαμερίσματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Πρόκειται να εξεταστούν ακόμη περίπου 215 φάκελλοι κοινοτήτων.

Η απόφαση ελήφθη μια μέρα μετά τις νέες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αιφνίδια άνοδο της στάθμης των υδάτων στη βόρεια Γαλλία και στοίχισαν τη ζωή σ’ έναν άνθρωπο, έναν 70χρονο που πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Δεκαοκτώ διαμερίσματα της βορειοανατολικής Γαλλία κηρύχθηκαν εξάλλου σήμερα Τετάρτη (08.06.2016) σε πορτοκαλί επιφυλακή ενόψει νέων σφοδρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που ανακοίνωσε η Γαλλική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, “το τελικό ύψος των ασφαλισμένων ζημιών” που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ανέρχεται σ’ αυτό το στάδιο μεταξύ 900 εκατομμυρίων και 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να χτυπήσουν αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή – Νέες ιρανικές επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου
Εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε Ιράν και Λίβανο - Πληθαίνουν οι πληροφορίες για το ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση
Καπνός
Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» προειδοποιεί για επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα – Το Ιράν επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση άλλων 20 πλοίων με σημαία Πακιστάν από τα Στενά του Ορμούζ
Μερτς και Στάρμερ στην αντεπίθεση μετά τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ για την μη βοήθεια στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή από το ΝΑΤΟ - Συνεχείς αναχαιτίσεις πυραύλων σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Λίβανος 8