Κόσμος

Γαλλία: Στη φυλακή influencer που προσποιούταν ότι επιτίθεται σε αγνώστους με μολυσμένη σύριγγα

Η φάρσα δεν του έφερε μόνο likes, αλλά και πολλούς μήνες στη φυλακή

Μία κακόγουστη φάρσα που αναρτήθηκε σε βίντεο οδήγησε τον TikToker Amine Mojito από τη Γαλλία στην φυλακή, με το κωμικό του περιεχόμενο, να μην θεωρείται και τόσο αστείο από το δικαστήριο και να τρώει «καμπάνα» αρκετών μηνών.

Ο Γάλλος TikToker θεώρησε καλή ιδέα να κάνει βίντεο που παριστάνει ότι θα τρυπήσει με σύριγγα ανυποψίαστους περαστικούς στους δρόμους του Παρισιού κάτι που δεν εκτιμήθηκε προφανώς από τους δικαστές.

Μπορεί να κατάφερε να γίνει viral με το περιεχόμενο αυτό, όμως, για κακή του τύχη, οι επιθέσεις με σύριγγες ολοένα και αυξάνονται στη γαλλική κοινωνία σπέρνοντας τον τρόμο.

Οι «φάρσες» του Amine Mojito, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ilan M., του εξασφάλισαν μια 12μηνη καταδικαστική απόφαση στη φυλακή με 6 μήνες αναστολή.

 

«Είχα την πολύ κακή ιδέα να κάνω αυτά τα κόλπα, μιμούμενος όσα είχα δει στο διαδίκτυο, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία», είπε στο δικαστήριο ο Ίλαν Μ. «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να βλάψουν ανθρώπους. Αυτό ήταν το λάθος μου – δεν σκέφτηκα τους άλλους, σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου».

Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι δεν έγινε καμία πραγματική ένεση κατά τη διάρκεια των φαρσών που δίχασαν, καθώς ο 27χρονος είχε ακόμη το καπάκι στη σύριγγα. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι οι φάρσες του Ίλαν, είτε εσκεμμένες είτε όχι, προωθούσαν τις επιθέσεις σε αγνώστους.

 

Επιπλέον, πολλά από τα θύματα υπέστησαν ψυχολογικό τραύμα, με ένα από αυτά να περιγράφει την εμπειρία -την πεποίθηση ότι είχε μολυνθεί με κάποιον ιό- ως «έναν εφιάλτη».

Παρά το αίτημα της δικηγόρου του προς το δικαστήριο για επιείκεια προς τον πελάτη της, ο δικαστής θεώρησε ότι οι πράξεις του influencer συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κλίματος τρόμου, παρόλο που μόνο για λίγες από τις φάρσες του είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Πιθανή μια επίσκεψη του Τραμπ αν επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας για τη Γάζα» – Τον προσκάλεσε στο Κάιρο ο αλ Σίσι
Διεθνής διάσκεψη για την μεταπολεμική Γάζα θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Παρίσι με την συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου του Σικάγο και του κυβερνήτη του Ιλινόι – Η Εθνοφρουρά του Τέξας στρατοπεδεύει στην πόλη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε να φυλακιστούν δύο Δημοκρατικοί αξιωματούχοι, κατηγορώντας τους – χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις – ότι απέτυχαν να προστατεύσουν ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Η Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚαν ξεσπά στη μητέρα της – «Γιατί μου το κάνετε αυτό;»
Στο εδώλιο γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚάν, κατηγορούμενη για stalking και εκφοβισμό, δρούσε με συνεργό - Το χρονικό μίας αρρωστημένης εμμονής
Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν, Κειτ και Τζέρι
Ρωσία, Κίνα και γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν λένε στον Τραμπ: «Όχι στην ανακατάληψη της στρατιωτικής βάσης Μπαγκράμ στην Καμπούλ»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναλάβουν αμερικανικά στρατεύματα τον έλεγχο της βάσης για να ελέγχουν κινεζικές πυρηνικές δραστηριότητες
Αφγανοί στρατιώτες καταλαμβάνουν την στρατιωτική βάση Μπαγκράμ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2021
Ο Εμανουέλ Μακρόν πιο απομονωμένος από ποτέ στη Γαλλία - «Μου θυμίζει έναν Αφρικανό δικτάτορα εθισμένο στην εξουσία» λέει πρώην υπουργός
Σε μια ανάλυση – καταπέλτη, το γαλλικό περιοδικό Le Point σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός επίμονου προέδρου, αποκομμένου από το κόμμα του και τη χώρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν