Κόσμος

Γαλλία: Στο πλευρό των Γάλλων η Γερμανία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Η Γερμανία είναι στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ καταδικάζοντας την επίθεση στην πόλη της Νίκαιας, στη Γαλλική Ριβιέρα, στην οποία τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

“Όλοι εμείς που έχουμε έρθει μαζί στη σύνοδο κορυφής της ASEM (Ευρώπης-Ασίας) είμαστε ενωμένοι και καταδικάζουμε την επίθεση της της μαζικής δολοφονίας στη Νίκαια”, τόνισε η Μέρκελ στο περιθώριο της 11ης συνόδου κορυφής στην οποία μετέχουν ασιάτες και ευρωπαίοι ηγέτες στη Μογγολία.

“Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενωμένη μαζί με πολλούς, πολλούς άλλους. Είμαι πεπεισμένη ότι, παρά τις όλες τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη”, υπογράμμισε η καγκελάριος.

“Οι εικόνες που μας έρχονται από τη Νίκαια είναι τρομακτικές. Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς και φίλους”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ ανάρτησε και το μήνυμα του κόμματός του, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), μια μαύρη εικόνα με τη φράση “Θρηνούμε για τα θύματα στη Νίκαια”.
Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επίσης στον λογαριασμό Twitter του υπουργείου του, έγραψε: “Μοιραζόμαστε τη θλίψη των Γάλλων φίλων μας και στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από την θλίψη που χτύπησε για μια ακόμη φορά τους Γάλλους φίλους. “Η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα, τους συγγενείς και όλους τους ανθρώπους στη Νίκαια”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα