Κόσμος

Γαλλία: Τριάντα χρόνια φυλακή σε μητέρα που έπνιξε τα δύο παιδιά της

Η 37χρονη μητέρα λίγο νωρίτερα είχε προσπαθήσει να σκοτώσει με τσεκούρι και τον σύζυγό της

Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε την Παρασκευή (13.12.2024) μία 37χρονη στη Γαλλία για τη δολοφονία των παιδιών της ηλικίας 9 μηνών και 2,5 χρόνων το 2022.

Η σοκαριστική δολοφονία έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 στη Γαλλία, όταν η Ίνγκριντ Ζεσούς Βαν Ντερ Κέλεν παρέλαβε τα παιδιά της από τον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια τα έπνιξε.

Πριν γίνει αυτό είχε προσπαθήσει να σκοτώσει με τσεκούρι και τον σύζυγό της επειδή της ανακοίνωσε πως σκοπεύει να την εγκαταλείψει και να πάρει τα παιδιά από κοντά της αφού είχε γίνει επικίνδυνη λόγω προβλημάτων αλκοολισμού.

Λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία, η 37χρονη συνελήφθη ενώ οδηγούσε.

Η Ίνγκριντ πρώην ερευνήτρια με διδακτορικό στις φυσικές επιστήμες, αντιμετώπιζε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το Εφετείο της Νανσί την έκρινε ένοχη για τη δολοφονία των παιδιών της και για βιαιοπραγία σε βάρος του συζύγου της.

Στο άκουσμα της απόφασης, η ίδια δεν αντέδρασε καθόλου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της η Βαν Ντερ Κέλεν επαναλάμβανε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, ότι δεν καταλαβαίνει μέχρι και σήμερα πώς και γιατί έπνιξε τα παιδιά της.

Από την ημέρα που προφυλακίστηκε, η ψυχολογική της κατάσταση είναι αρκετά εύθραυστη και αποπειράθηκε 5 φορές να αυτοκτονήσει.

«Θέλω μόνο να πω ότι αγαπούσα τα παιδιά μου (…) Δεν ξέρω γιατί το έκανε, δεν καταλαβαίνω και δεν θα το καταλάβω ποτέ. Θέλω για άλλη μια φορά να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια των παιδιών μου», είπε πριν αποσυρθούν οι ένορκοι.

Οι τελευταίοι έδειξαν μεγαλύτερη επιείκεια από τη γενική εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και έτσι της επιβλήθηκαν 30 χρόνια με τα 15 από αυτά να είναι χωρίς αναστολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν