Κόσμος

Γάζα: 21 παιδιά πέθαναν από πείνα ή υποσιτισμό μέσα σε 72 ώρες

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα αναφέρει ότι οι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάφορες υγειονομικές μονάδες της Λωρίδας της Γάζας

Ο διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε την Τρίτη (22.07.2025) ότι 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 72 ώρες εξαιτίας της πείνας και του υποσιτισμού.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, δήλωσε σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους: «21 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και πείνα σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν σε διάφορα νοσοκομεία: στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, στο νοσοκομείο των Μαρτύρων Αλ-Άκσα στη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Πριν από τον πόλεμο, το Αλ-Σίφα ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο στα παλαιστινιακά εδάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS