Κόσμος

Γάζα: Η σορός ομήρου παραδόθηκε στον ισραηλινό στρατό – Στο Κάιρο προετοιμάζεται η δεύτερη φάση της εκεχειρίας

Η σορός ενός ομήρου παραδόθηκε στον ισραηλινό στρατό για ταυτοποίηση, ενώ Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία επανεκκινούν τις συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας Ισραήλ–Χαμάς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης (25.11.2025) ότι παρέλαβε, μέσω της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, τη σορό ενός ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το φέρετρο παραδόθηκε στον στρατό και στη Σιν Μπετ προτού μεταφερθεί από τη Γάζα στο Ισραήλ. Εκεί θα προηγηθεί στρατιωτική τελετή πριν η σορός οδηγηθεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για ταυτοποίηση.

Στο πλαίσιο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου, έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου, η Χαμάς οφείλει ακόμα να παραδώσει τις σορούς τριών ομήρων — δύο Ισραηλινών και ενός Ταϊλανδού — που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Κάιρο ενεργοποιεί τη «δεύτερη φάση» της εκεχειρίας

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο, αντιπροσωπείες από την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Τουρκία — τρεις βασικούς μεσολαβητές στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που στηρίχθηκε στο αμερικανικό σχέδιο — συναντήθηκαν για να προωθήσουν τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό δίκτυο Al-Qahera News, στις συνομιλίες συμμετείχαν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, καθώς και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, με στόχο τον συντονισμό με την Ουάσιγκτον ώστε να διασφαλιστεί η «επιτυχής εφαρμογή» του επόμενου σταδίου της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – «Καμία διάθεση για εκεχειρία» λένε ΗΠΑ και Ιράν – Η Βρετανία συζητά για αποστολή πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ μετά την πρόσκληση Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8