Κόσμος

Γάζα: Μία γυναίκα και το μωρό της ανάμεσα στους 18 νεκρούς από επιθέσεις του Ισραήλ

Οι τραυματίες μεταφέρονταν με τα πόδια, με ποδήλατα και ιδιωτικά αυτοκίνητα από το σημείο της επίθεσης σe νοσοκομείο της Γάζας

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ (IDF) σήμερα (14.12.2024) στη Γάζα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι στόχος των επιθέσεων ήταν ένοπλοι που δρούσαν από καταφύγια της Γάζας, αλλά και αποθήκες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή κοντά στο δημαρχείο της Ντέιρ αλ-Μπάλαχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, όπου οι άνθρωποι μαζεύονταν για να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις ίδιες ιατρικές πηγές.

Οι τραυματίες μεταφέρονταν με τα πόδια, με ποδήλατα και ιδιωτικά αυτοκίνητα από το σημείο της επίθεσης στο νοσοκομείο. Από την επιδρομή σκοτώθηκε ο ηγέτης της επιτροπής διοίκησης της Χαμάς στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με μία πηγή της Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ εξετάζει την αναφορά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό του.

Νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη των Ισραηλινών έπληξαν ενόπλους και κρύπτες όπλων κοντά σε μία αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον IDF, αφού ένοπλοι είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες κατά του Ισραήλ από το ίδιο σημείο.

Στόχος μιας άλλης επιδρομής στην Γάζα έγινε ένα πρώην καταφύγιο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «χτυπήθηκαν» ένοπλοι. Από αυτή την επίθεση, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Μία γυναίκα και το μωρό της, ήταν μεταξύ των νεκρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή
Bloomberg: Ο «δούρειος ίππος» υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία – Φόβοι ευρωπαίων για το σχέδιο Τραμπ στο Ντονμπάς
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το σχέδιο Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω δημιουργίας του Ντονμπάς ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα «ανοίξει» τον δρόμο στη Ρωσία για νέες επιθέσεις
Μια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές από τις συνεχείς ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην πόλη Κωστιάντινιβκα, στην περιοχή του Ντόνετσκ