Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Γάζα: Τραγικός απολογισμός – Από τις 8/7 έχουν σκοτωθεί 300 παιδιά

Γάζα: Τραγικός απολογισμός – Από τις 8/7 έχουν σκοτωθεί 300 παιδιά

Το ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας εδώ και τρεις εβδομάδες έχει κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Unicef.

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

«Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων», εκτίμησε η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αυξηθεί.
«Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ενδέχεται να αυξηθεί αφού γίνουν κάποιες επιβεβαιώσεις», επεσήμανε η Unicef, η οποία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία της είναι προσωρινά και επιβεβαιώνονται «στο μέτρο που είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση».

Όμως ήδη «από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολονύχτιες επιχειρήσεις Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας – 107 νεκροί

Καρέ καρέ η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος χτυπάει σπίτι στη Γάζα μπροστά στα μάτια αμάχων – Λεπτά πριν έφυγε 35μελής οικογένεια – Θρύψαλα η εκεχειρία

Γάζα: Η εκεχειρία δεν κράτησε ούτε μια ώρα! 40 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Γάζα: Ποιος θα σπάσει πρώτος την εκεχειρία των 72 ωρών;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε