Κόσμος

Γέμισε στρατιωτικούς το κοινοβούλιο στη Βραζιλία

Η συντριπτική νίκη του ακροδεξιού υποψήφιου Ζαΐρ Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία οδήγησε και στον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των στρατιωτικών που εξελέγησαν στο κοινοβούλιο της χώρας.

Συνολικά 22 υποψήφιοι που είναι ή υπήρξαν στο παρελθόν στρατιωτικοί εξελέγησαν την Κυριακή στο κοινοβούλιο, έναντι 10 που υπήρχαν μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο Agencia Brasil.

Δύο υποψήφιοι που συνδέονται με τον στρατό εξελέγησαν στη Γερουσία. Ο ένας εξ αυτών είναι ο Σέρχιο Ολίμπιο Γκόμες, ευρέως γνωστός ως ταγματάρχης Ολίμπιο, ο οποίος συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια ψήφους στην πολιτεία του Σάο Πάολο, την πιο πολυπληθή και πλούσια της Βραζιλίας. Είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL), του Μπολσονάρου, ο αριθμός των βουλευτών του οποίου αυξήθηκε από 8 σε 52, εκ των οποίων οι 13 είναι στρατιωτικοί.

Στα περιφερειακά κοινοβούλια κάθε μίας από τις 27 πολιτείες της χώρας εξελέγησαν περισσότεροι από 60 στρατιωτικοί, σύμφωνα με την Agencia Brasil.

Τέλος οι προκαταλήψεις για τους στρατιωτικούς

«Αυτό δείχνει ότι σήμερα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με λιγότερες επιφυλάξεις τους στρατιωτικούς. Το γεγονός ότι έχει περάσει καιρός (από τότε που κυβερνούσε) το στρατιωτικό καθεστώς έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προκαταλήψεων», επεσήμανε ο στρατηγός Αουγκούστο Χελένο Ριμπέιρο Περέιρα, στενός σύμβουλος του Μπολσονάρου στην εφημερίδα Fohla de Sao Paulo.

«Το γεγονός ότι οι ένοπλες δυνάμεις χαίρουν μεγάλης αξιοπιστίας ενίσχυσε την τάση να εκπροσωπηθούν» στις εκλογές, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρώην λοχαγός ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τη στρατιωτική δικτατορία που ήταν στην εξουσία από το 1964 ως το 1985 στη Βραζιλία, έχει δεσμευθεί να περιλάβει πολλούς στρατηγούς στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4