Κόσμος

Γερμανία: Ανέμους με ταχύτητα ακόμη και 140 χλμ/ώρα έφερε ο τυφώνας «Γίτκα»

Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προκαλεί στη Βόρεια και στην Ανατολική Γερμανία ο τυφώνας «Γίτκα», ο οποίος πλήττει από τη νύχτα την περιοχή.

Στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία τρένο εκτροχιάστηκε στην προσπάθεια να αποφύγει δέντρο που είχε πέσει στις γραμμές, ενώ ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Βόρεια Θάλασσα έχουν ακυρωθεί εξαιτίας του τυφώνα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γερμανίας (DWD), η ταχύτητα των ανέμων που πνέουν στις βόρειες ακτές φθάνει ακόμη και τα 140 χλμ/ώρα, ενώ στην περιοχή Βερολίνου και Βραδεμβούργου καταγράφηκαν ταχύτητες 90 χλμ/ώρα.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ροστόκ – Γκέντσερ (Δανία) έχει διακοπεί από το πρωί, για λόγους ασφαλείας.

 

Στο Μπαντ Ντρίμπουργκ της ανατολικής Βεστφαλίας εκτροχιάστηκε νωρίτερα σήμερα τρένο των Βορειοδυτικών Σιδηροδρόμων, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος από τους 50 επιβαίνοντες. Το τρένο εκτροχιάστηκε στην προσπάθεια του μηχανοδηγού να αποφύγει κορμό δέντρου που είχε πέσει στις γραμμές, λόγω της κακοκαιρίας.

Η αποκατάσταση της ζημιάς στις ράγες εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ, ωστόσο δεν αναμένονται επιπλέον προβλήματα για το επιβατικό κοινό, καθώς ούτως ή άλλως, λόγω της απεργίας στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), στην περιοχή δεν κυκλοφορούν πλέον αμαξοστοιχίες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, κυρίως με ισχυρές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6