Κόσμος

Γερμανία: Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Κλάους Κίνκελ

Ο πρώην πρόεδρος των Φιλελευθέρων και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Κλάους Κίνκελ ηγήθηκε του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων από το 1993 έως το 1995 καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών από το 1992 μέχρι το 1998.

Ήταν γνωστός για την αμεσότητά του – συχνά υπερβολική – ενώ δεν έμοιαζε καθόλου με τους τυπικούς γερμανούς πολιτικούς. Ο Κίνκλε έλεγε πως “δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω ανοιχτούς και πολλές φορές επίσης σουηδικούς τρόπους».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πολιτική του καριέρα συνδέθηκε άρρηκτα με τον ιστορικό ηγέτη του FDP Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Μια από τις πρώτες «αποστολές» του ήταν να παραδώσει στον Βίλι Μπραντ εκ μέρους του τον φάκελο των μυστικών υπηρεσιών με τις πληροφορίες για το πρόσωπό του. Το αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του Μπραντ από την Καγκελαρία το 1974.

«Ένας έντιμος και μετριοπαθής άνδρας με χαρακτήρα», έγραψε πριν από λίγη ώρα ο σημερινός αρχηγός του FDP αποχαιρετώντας έτσι τον Κλάους Κίνκελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 1
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας