Κόσμος

Γερμανία: “Εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία να μπορεί να λειτουργήσει”

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.

Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Καγκελαρίου για την προοπτική παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις της ‘Αγκελα Μέρκελ, η οποία, στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε κατ΄επανάληψη ότι επιθυμεί την διευθέτηση της κρίσης χρέους με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμη στην πρόθεση της Γερμανίας να συζητήσει την πιθανότητα εφαρμογής μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν λόγω των εκλογών κινδυνεύει η επόμενη δόση βοήθειας, η οποία πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται στα μέσα Μαΐου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανικά ΜΜΕ: “ Τραγωδία – μέρος β΄, νέες εκλογές, η χώρα βυθίζεται στην σύγχυση”

Παρέμβαση Μπαρόζο για τις ελληνικές εκλογές

«Τεράστιο λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
34