Κόσμος

Γερμανία: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων – Βυθίστηκε το ένα πλοίο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη 4 αγνοούνται μετά τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα, όπου είχε ως αποτέλεσμα το ένα από το δύο πλοία να βυθιστεί. Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για τους αγνοούμενους ναυτικούς.

«Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι… τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Γερμανίας στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε στη Βόρεια Θάλασσα, γύρω στις 5 τα ξημερώματα (06:00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 22 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού Χέλγκολαντ της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα, από το Κουξχάφεν της βορειοδυτικής Γερμανίας (DGzRS).

Το πλήρωμα του μικρότερου από τα δύο πλοία, του “Verity”, με μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μ., που βυθίστηκε, αποτελείτο από επτά άτομα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της (DGzRS). Το πλοίο αυτό, με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ.

Επιβεβαιώνοντας ότι «ένα πλοίο βυθίστηκε», ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «οι σκέψεις του είναι με το πλήρωμα, τις οικογένειές τους και τις ομάδες διάσωσης».

Το δεύτερο πλοίο, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., το “Polesie”, νηολογημένο στις Μπαχάμες, έπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν τα δύο πλοία. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμα οι αιτίες της σύγκρουσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το “Polesie”, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο “Iona”, που ανήκει στην εταιρία P&O Cruises, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και προσφέρει τη βοήθειά του στις έρευνες.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ, με τα κύματα στη θάλασσα να φθάνουν τα τρία μέτρα σε ύψος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες φωτογραφίες από τη συνάντηση του Τραμπ με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες – «Σαν δάσκαλος και μαθητές»
Στα νέα καρέ φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κάθεται στην προεδρική καρέκλα και απέναντί του να έχει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον
Ντόναλντ Τραμπ / Τζόρτζια Μελόνι / Φρίντιρχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
«Μπορεί ο Ζελένσκι να εμπιστευτεί τον Τραμπ; Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από την απάντηση» – Ανάλυση των NYT
«Είναι μεγάλο ρίσκο για έναν ηγέτη σε καιρό πολέμου όπως ο Ζελένσκι, ειδικά με τη χώρα του να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 3,5 χρόνια» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο