Κόσμος

Γερμανία: Η έλλειψη προσωπικού αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια

Δύσκολα αναμένονται φέτος τα πράγματα στα αεροδρόμια της Γερμανίας, καθώς η έλλειψη προσωπικού όλα δείχνουν ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Σοβαρά προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια αναμένονται εντός του καλοκαιριού στη Γερμανία, εκτιμά ο υπουργός Μεταφορών Φολκερ Βίσινγκ και κάνει λόγο για «τεράστια πρόκληση για όλους». «Χαοτική» προβλέπει ότι θα είναι η κατάσταση η αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ver.di. Κριστίνε Μπέλε.

Η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, με πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, δηλώνει στην BILD ο κ. Βίσινγκ. «Η κατάσταση στο ευρωπαϊκό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και σημειώνει ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού επηρεάζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα.

Όπως εξηγεί, οι αεροπορικές εταιρίες προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η αντιπρόεδρος της Ver.di Κριστίνε Μπέλε, η οποία είναι επίσης και αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lufthansa, δηλώνει στην Augsburger Allgemeine Zeitung ότι «το καλοκαίρι θα είναι χαοτικό», καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω. «Αιτία είναι ο αναγκαστικός ευρωπαϊκός ανταγωνισμός στα αεροδρόμια και οι περικοπές προσωπικού της τάξης του 30-40%», αναφέρει.

Το lockdown της περιόδου της πανδημίας οδήγησε στη λύση της εργασίας περιορισμένου χρόνου και σε πολλές απολύσεις, ενώ πολλοί εργαζόμενοι αναζήτησαν απασχόληση σε άλλους κλάδους. Αυτό το προσωπικό λείπει πλέον σε μεγάλο βαθμό, όταν αυξάνονται οι κρατήσεις, διευκρινίζει η κυρία Μπέλε και προβλέπει ότι «η κατάσταση θα είναι δραματική».

Απίστευτες οι συνθήκες στα αμερικανικά αεροδρόμια

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Μαρίγια Λίνχοφ χαρακτηρίζει τις συνθήκες στα γερμανικά αεροδρόμια «απλά απίστευτες». Η επιθυμία του κόσμου για ταξίδια, όπως λέει στην BILD, δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δύο χρόνια περικοπών «παίρνουν τώρα την εκδίκησή τους». Τόσο κοντά πλέον στη θερινή σεζόν, θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα, προσθέτει.

Από την πλευρά τους οι αεροπορικές εταιρίες υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Αεροπλοΐας Ματίας φον Ράντοφ υποστηρίζει ότι «οι κυβερνήσεις αποφάσισαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς» και ως εκ τούτου δεν έγινε αξιόπιστος σχεδιασμός για τη στελέχωση των εταιριών και την επανέναρξη της κυκλοφορίας.

Εδώ και εβδομάδες πάντως τα προβλήματα είναι αισθητά στα αεροδρόμια της Γερμανίας. Μόνο η Lufthansa σκοπεύει να ακυρώσει 900 πτήσεις από Μόναχο και Φρανκφούρτη για τον Ιούλιο.

Τα σοβαρότερα προβλήματα αναμένονται στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Αμβούργου, Ντίσελντορφ και Βερολίνου, ενώ κάπως καλύτερη φαίνεται η κατάσταση στο Μόναχο, όπου το προσωπικό ασφαλείας δεν ανήκει σε ιδιωτική εταιρία, αλλά σε εταιρία του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Επιμένουν τα προβλήματα σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση
Μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε το σύστημα check-in, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται ακόμη να αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ταξιδιώτες
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
2
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 4