Κόσμος

Γερμανία: Η Μέρκελ είναι έτοιμη να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου

Η Γερμανία σχεδιάζει να παρατείνει το lockdown κατά του κορονοϊού μέχρι τις 28 Μαρτίου, όμως μερικοί περιορισμοί θα χαλαρώσουν από τις 8 Μαρτίου. Όπως μεταδίδει το Focus Online, υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας ενόψει των συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσει τις επιλογές για το lockdown αύριο, Τετάρτη, με τους επικεφαλής των κρατιδίων, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια και η απογοήτευση των πολιτών αυξάνεται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της βραδύτητας των εμβολιασμών.

Στο σχέδιο που είδε το Reuters αναφέρεται πως, από τις 8 Μαρτίου, το πολύ πέντε άνθρωποι από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών, θα επιτρέπεται να συναντώνται — από το πολύ δύο ανθρώπους που επιτρέπεται βάσει των κανόνων που ισχύουν σήμερα.

Θα επιτραπεί επίσης η επαναλειτουργία των ανθοπωλείων και των βιβλιοπωλείων, των καταστημάτων με είδη κήπου, των καταστημάτων για τατουάζ και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αιθουσών μασάζ.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, στο σχέδιο συμφωνίας καλούνται επίσης οι Γερμανοί να αποφύγουν τα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αν και προστίθεται πως κατά τις γιορτινές ημέρες θα επιτραπούν περιορισμένες επισκέψεις σε συγγενείς.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο 24ωρο στην Γερμανία καταγράφηκαν 3.943 κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα φθάνει πλέον τις 2.451.011. Παράλληλα, άλλοι 358 ασθενείς κορονοϊού υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 70.463 νεκρούς ως εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη
Ερφάν Σολτανί, ο 26χρονος διαδηλωτής στο Ιράν που θέλει να κρεμάσει ο Χαμενεΐ και θα περάσει μόλις 10 τελευταία λεπτά με την οικογένειά του
Καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς δίκη, χωρίς δικηγόρο και η εκτέλεσή του με απαγχονισμό έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026
Ο Ερφάν Σολτανί