Κόσμος

Γερμανία: Κορονοϊός όπως Βεζούβιος λέει ο αντικαγκελάριος Σολτς

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (SPD) συνέκρινε την πανδημία του κορονοϊού με την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιος.

«Είναι πραγματικά μια φυσική καταστροφή αυτό που αντιμετωπίζουμε. Είναι όπως όταν ξεσπά ο Βεζούβιος. Σε μια τέτοια περίπτωση το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να προστατευτεί – και αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε μεν την έγκρισή της για τα αυστηρά μέτρα lockdown από την Τετάρτη (το οποίο θα λήξει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, στις 10 Ιανουαρίου), αλλά θα επιθυμούσε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα:

Ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Άντον Χόφράιτερ δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post»: «Για τους επόμενους μήνες χρειαζόμαστε προγραμματισμένη δράση και μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική. Αναμένω ότι τον Ιανουάριο θα ψηφίσουμε επιτέλους έναν νόμο με ένα πανομοσπονδιακό δεσμευτικό σχέδιο κατά στάδια που θα καθιστά σαφές πότε και πού ισχύουν ποια μέτρα».

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ τόνισε επίσης το βράδυ της Κυριακής στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η η μόνιμη βιώσιμη στρατηγική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν