Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία – Κορονοϊός: «Πιέσεις» για ταχύτερη ένταξη των οικογενειακών ιατρών στην εμβολιαστική εκστρατεία

Γερμανία – Κορονοϊός: «Πιέσεις» για ταχύτερη ένταξη των οικογενειακών ιατρών στην εμβολιαστική εκστρατεία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών και το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας ζητούν την ταχύτερα δυνατή ένταξη των οικογενειακών και των ειδικευμένων ιατρών στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι, μετά από διαβουλεύσεις των υπουργών Υγείας, την Τετάρτη (10/3) αποφασίστηκε ότι από τα μέσα Απριλίου στην εκστρατεία των εμβολιασμών στην Γερμανία θα συμμετέχουν και τα συμβεβλημένα ιατρεία.

«Η δυνατότητα να κάνουν εμβολιασμούς οι οικογενειακοί και οι ειδικευμένους ιατρούς το ταχύτερο δυνατόν προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών σχετικά γρήγορα» δήλωσε την Πέμπτη (11/3) η αναπληρώτρια πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), Σαμπίνε Βίκερ. «Αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού», τόνισε.

Η πρόεδρος του γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας Αλένα Μπουίξ, ζήτησε επίσης «να συμμετάσχουν οι οικογενειακοί γιατροί στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί. Είναι ηθική ανάγκη να κάνουμε ένα άλμα στο θέμα των εμβολιασμών. Είμαι μεν υπέρ της κατ΄αρχήν τήρησης της σειράς προτεραιότητας για τις ευάλωτες ομάδες, θα πρέπει όμως να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς να αποφασίζουν μόνοι τους ποιος από τους ασθενείς τους πρέπει να εμβολιασθεί ιδιαίτερα γρήγορα, ποιος χρειάζεται άμεσα ιδιαίτερα μεγάλη προστασία. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς ότι θα εφαρμόσουν καλά σε γενικές γραμμές την προκαθορισμένη σειρά προτεραιότητας των εμβολιασμών, δήλωσε στα δίκτυα RTL και n-tv.

Οι υπουργοί Υγείας κρατιδίων και ομοσπονδίας συμφώνησαν την Τετάρτη (10/3) μετά από σχετικές διαβουλεύσεις να συμπεριλάβουν από τα μέσα Απριλίου εκτός από τα κέντρα εμβολιασμού και τα συμβεβλημένα ιατρεία στην εκστρατεία εμβολιασμών .

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Ένωσης των συμβεβλημένων με τα Ταμεία Ιατρών Αντρέας Γκάσεν εκτιμά, ωστόσο, ότι «η έναρξη των εμβολιασμών στα ιατρεία μπορεί να ξεκινήσει το νωρίτερο το Μάιο. Πιο πριν, δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εμβόλια», είπε στο δεύτερο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις