Κόσμος

Γερμανία: Σε ψυχιατρείο ο άνδρας που επιτέθηκε με δύο κουζινομάχαιρα σε πανεπιστήμιο

Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι την Παρασκευή σε γερμανικό πανεπιστήμιο, που τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων μια γυναίκα που είναι σε κατάσταση σοκ, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Ντόρμουντ στη Γερμανία.

Την προηγουμένη, ο 34χρονος ύποπτος, οπλισμένος με δύο κουζινομάχαιρα, επιτέθηκε εκ περιτροπής σε τέσσερις ανθρώπους “που διάλεξε τυχαία” στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Χαμ-Λίπσταντ της δυτικής Γερμανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα Χένερ Κρούσε σε συνέντευξη Τύπου.

Μια 30χρονη επίκουρη καθηγήτρια που δέχτηκε επίθεση ενώ συμμετείχε σε ένα συνέδριο, είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ ζωής και θανάτου. “Οι γιατροί δεν έχουν πλέον ελπίδα ότι θα τα καταφέρει”, δήλωσε.

Προηγουμένως, ο 34χρονος είχε μαχαιρώσει στην κοιλιά οκτώ φορές μια 22χρονη φοιτήτρια, η οποία χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως, αλλά η ζωή της δεν κινδυνεύει. Τα άλλα δύο θύματα, ένας 22χρονος και μια συνομήλική του, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα, διευκρίνισε.

Ο ύποπτος, που σπούδαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτό το πανεπιστήμιο, τελικά ακινητοποιήθηκε από φοιτητές και την αστυνομία που έφτασε γρήγορα στο σημείο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τα γεγονότα, εξηγώντας ότι ενήργησε έτσι γιατί ένιωσε να απειλείται από μια ομάδα φοιτητών που ήθελαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να τον “εξοντώσουν”. Φέρεται να πάσχει από “παρανοϊκή σχιζοφρένεια” και “παραισθήσεις”, σύμφωνα με τον Kρούσε.

Ο άνδρας που ακολουθούσε μακροχρόνια θεραπεία για ψυχικές διαταραχές, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει δύο ημέρες πριν από την επίθεση και είχε διαμείνει οικειοθελώς σε κέντρο ψυχιατρικής φροντίδας πριν ζητήσει να φύγει.

Η αστυνομία απέκλεισε κάθε πολιτικό και θρησκευτικό κίνητρο.

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σοβαρό τραυματισμό διενεργείται σε βάρος του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου σε Μερτς: Στόχος μας η απελευθέρωση της Γάζας από τη Χαμάς – Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αναστολή στρατιωτικών εξαγωγών στο Ισραήλ
Πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής διοίκησης στην περιοχή
Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Φρίντριχ Μερτς
Γάζα: Το σχέδιο του Ισραήλ πρέπει να έχει «συνέπειες» στις σχέσεις με την ΕΕ, δηλώνει ο Αντόνιο Κόστα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών με την ΕΕ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα 5
Γερμανία: Πολιτική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόσυρση υποψηφίας για το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το SPD κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» και «ρήγμα εμπιστοσύνης» μετά την απόρριψη της υποψήφιάς του για τη γερμανική συνταγματική δικαιοσύνη
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πάνω από 1.000 δολάρια τη βραδιά: Ο πρόεδρος της Αυστρίας «εκτός» COP30 λόγω των υπέρογκων τιμών στα ξενοδοχεία στη Βραζιλία
Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για το κλίμα τον Νοέμβριο στο Μπελέμ της Βραζιλίας, λόγω... των τιμών στα ξενοδοχεία
Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν 1