Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές – Άρμιν Λάσετ: Γκάφα ολκής από τον Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο Καγκελάριο

Γερμανία - Εκλογές: Πού οφείλεται η δημοσκοπική πτώση του CDU/CSU

Το… διέπραξε ο Άρμιν Λάσετ στις γερμανικές εκλογές. Ο εκλεκτός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία  υπέπεσε σε μία απίστευτη γκάφα.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος με τους Χριστιανοδημοκράτες, ο Άρμιν Λάσετ, έγινε θέμα για λάθος λόγο στις γερμανικές εκλογές. Ο κεντροδεξιός πολιτικός δίπλωσε ανάποδα το ψηφοδέλτιό του με συνέπεια οι τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο να καταγράψουν την ψήφο του…

Σύμφωνα με τη γερμανική εκλογική νομοθεσία, οι ψηφοφόροι πρέπει να διατηρούν κρυφή την επιλογή τους μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν από το εκλογικό κέντρο, κάτι που δεν έπραξε ο Λάσετ.

Γερμανικές εκλογές – Άρμιν Λάσετ: «Βασιλιάς» της γκάφας;

Παρόλα αυτά, ο επίτροπος εκλογών δήλωσε ότι η ψήφος του Άρμιν Λάσετ, εκλεκτού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την καγκελαρία θα προσμετρηθεί κανονικά και δεν θα ακυρωθεί.

Ωστόσο, οι χρήστες του Twitter «γλέντησαν» τον επικεφαλής του CDU.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρμιν Λάσετ είναι «υπότροπος» και μάλιστα πρόσφατα. Ως πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας καταγράφηκε από τις κάμερες να γελά, όσο ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις καταστροφικές πλημμύρες του Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις