Κόσμος

Γερμανικές εκλογές – Δημοσκόπηση: Χάνει η Μέρκελ, δεν κερδίζει ο Σουλτς

Τρεις μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές μια ακόμη δημοσκόπηση βλέπει το φως. Η Άνγκελα Μέρκελ χάνει, ο Μάρτιν Σουλτς είναι παραμένει σταθερός και οι ακροδεξιοί κερδίζουν.

Μια ποσοστιαία μονάδα έχασαν οι συντηρητικοί της Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τρεις μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές. Ο Μάρτιν Σουλτς δεν κερδίζει, αλλά το κάνουν οι ακροδεξιοί του AfD.

Την ώρα που η Μέρκελ ετοιμάζεται για ακόμη μια θητεία, την τέταρτη, οι ακροδεξιοί όλο και “τσιμπάνε” στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία κέρδισαν 2% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η έρευνα έγινε από την εταιρείας GMS. Το κόμμα της Μέρκελ (CDU) βρίσκεται στο 37%. Οι κυριότεροι αντίπαλοί του, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.

Μέρκελ ή Σούλτς είπατε;

Το AfD αύξησε το ποσοστό του σε 10%! Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στην κάτω βουλή της Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά.

Το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά βρίσκονται αμφότερα στο 9%. Το ποσοστό των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.

Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%. Το αντίστοιχο ποσοστό στις εκλογές του 2013 ήταν 29%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου