Κόσμος

Germanwings: Κατεστραμμένο το 2ο μαύρο κουτί, αλλά θα δώσει πληροφορίες (ΦΩΤΟ)

H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο εντοπίστηκε σήμερα και εμπεριέχει τις τεχνικές παραμέτρους της πτήσης, μας «επιτρέπει να ελπίζουμε» ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία παρά τη ζημιά που έχει υποστεί, δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία, ο Μπρις Ρομπέν.

Το κουτί αυτό εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Μετά την περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων των 150 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, «150 προφίλ DNA έχουν απομονωθεί» και μπορούν να συγκριθούν με τα δείγματα DNA που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων, προσέθεσε ο ίδιος. Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι η ανακάλυψη 150 δειγμάτων DNA δε σημαίνει ότι εντοπίστηκαν όλα τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι γαλλικές αρχές εξάλλου υποσχέθηκαν την ταχεία αναγνώριση των σορών βάση του DNA τους. Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον «3 έως 4 εβδομάδες» προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα, διευκρίνισε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την «επιβεβαίωση» των ταυτοτήτων, τόνισε ο Ρομπέν.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στη Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Λειψία – Δύο νεκροί
Περισσότεροι από 15 είναι οι τραυματίες - Κατά τη σύλληψή του ο οδηγός παρουσίαζε «σημάδια ψυχικής αστάθειας» - Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις με αυτοκίνητα στη Γερμανία
Λειψία
Ανανεώθηκε πριν 44 λεπτά