Κόσμος

Γιατί αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες για την πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας προς το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Πολλοί, εντός και εκτός Ελλάδας, εξεπλάγησαν από την πτήση του ελληνικού μεταγωγικού αεροσκάφους που καταγράφηκε και από ιστοσελίδες και σελίδες στα social media που «παρακολουθούν» τις πτήσεις, δίνοντας λαβή, όπως ήταν φυσικό, για πολλά σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το C-27 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο Ιντσιρλίκ για να παραλάβει τέσσερα μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων -αξιωματικούς και υπαξιωματικούς- που βρίσκονταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Όταν δόθηκε εντολή αποχώρησης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από το Ιράκ εξαιτίας των ιρανικών βομβαρδισμών, οι 4 Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν με όλο τον εξοπλισμό τους -μέσω Ιορδανίας- στο Ιντσιρλίκ.

Από εκεί τους πήρε το C-27 της HAF, το οποίο και τους μετέφερε στην Ελλάδα.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το άγνωστο DNA και η 3η αυτοψία γύρω από τη διπλή δολοφονία μάνας και γιου στο Αίγιο
Τα πρώτα αποτελέσματα από εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν ότι στο μαχαίρι δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του 65χρονου, ενώ στο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 26χρονος υπάρχει DNA τρίτου ατόμου
Το σπίτι της δολοφονίας στον Λόγγο Αιγίου