Κόσμος

Γιατί κρεμάει χρυσά δίχτυα σε μπασκέτες στη Νέα Υόρκη;

Οι μπασκέτες αυτές δεν είναι, πια, συνηθισμένες. Έχουν... χρυσό διχτάκι και υπάρχει λόγος γι' αυτό, τον οποίο "εξηγεί" ο Τζέρεμι Τζον Κάπλαν.

Πριν λίγες ημέρες, ο Τζέρεμι Τζον Κάπλαν (Jeremy John Kaplan) εθεάθη ένα απόβραδο να είναι ανεβασμένος σε μια επίχρυση σκάλα και να κρεμάει ένα χρυσό δίχτυ σε μπασκέτα γηπέδου μπάσκετ στο Dr. Gertrude Kelly Playground, στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης. Ήταν η πλέον πρόσφατη εγκατάστασή του στο πλαίσιο του «Gold Nets Project».

Άλλωστε, στα δημόσια γήπεδα μπάσκετ στο «Μεγάλο Μήλο» πολλές μπασκέτες έχουν κατασκευαστεί για να μην παίρνουν δίχτυ. Σε δικαστήριο, το Department of Parks and Recreation, το οποίο έχει την ευθύνη συντήρησης έχει υποστηρίξει ότι «τα δίχτυα δεν είναι απαραίτητος εξοπλισμός».

Οι περισσότεροι παίκτες μπάσκετ διαφωνούν.

Καλλιτέχνης και παίκτης του μπάσκετ από τα μικράτα του, ο Κάπλαν έχει αφοσιωθεί στη λύση αυτού του προβλήματος, το οποίο συναντά κανείς σε πολλά δημόσια γήπεδα μπάσκετ στη Νέα Υόρκη: όχι δίχτυα στις μπασκέτες ή, στην καλύτερη περίπτωση, δίχτυα παλιά και φθαρμένα. Από το 2005 -αλλά, κυρίως, τον τελευταίο χρόνο- ο Κάπλαν επιδίδεται στη βελτίωσή τους.

Έως σήμερα, έχει εγκαταστήσει 291 δίχτυα σε μπασκέτες 112 δημόσιων γηπέδων. Και όλα αυτά με αυτοχρηματοδότηση (από την τσέπη του και από την πώληση έργων του τα οποία έχουν ως πηγή έμπνευσης το μπάσκετ). Όλες οι εγκαταστάσεις είναι χαρτογραφημένες στον ιστότοπο του «Gold Nets Project».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
6
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5