Κόσμος

Οι γιατροί της Lufthansa είχαν προτείνει να παρακολουθείται ο Andreas Lubitz

- Το "θέατρο του παραλόγου" συνεχίζεται σχετικά με τις συνθήκες της ανείπωτης αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις
- Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει να παρακολουθείται ψυχολογικά ο Andreas Lubitz
- Αφορμή το καταθλιπτικό επεισόδιο του Γερμανού συγκυβερνήτη
- "No comment" από την εταιρεία για "να μην διαταραχθεί η πορεία των ερευνών"

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση της εσκεμμένης, όπως όλα δείχνουν, κατάρριψης του Airbus 320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 149 αθώων ψυχών.

Ενώ στην αρχή δεν επιβεβαιώνονταν καν οι πληροφορίες που ήθελαν τον 28χρονο συγκυβερνήτη, Andreas Lubitz, να έχει ψυχολογικές διαταραχές, πλέον υπάρχουν αναφορές που δείχνουν πως οι γιατροί συνιστούσαν περαιτέρω ψυχολογική παρακολούθηση του Γερμανού πιλότου.

Υποσημείωση… “φωτιά”

Oι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, της οποίας η Germanwings είναι θυγατρική, είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Andreas Lubitz μετά το καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings.

Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος Lubitz φέρεται ότι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους αυτού στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα τον θάνατο 150 ανθρώπων, σύμφωνα με μια γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανική αρχή επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa, που αφορούσε στον Andreas Lubitz, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Αμέτρητα ερωτήματα

Οι ιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Lubitz πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα δε διευκρινίζεται εάν ο Lubitz συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος τύπου της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαιρετίζει μια συμμαχία «πιο ισχυρή από ποτέ» κατά την επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ως έναν «πραγματικό φίλο», υπογραμμίζοντας τη στερεότητα του δεσμού ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέπτονται το Δυτικό Τείχος, τον ιερότερο τόπο προσευχής του Ιουδαϊσμού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Πλανήτης Άρης: Νέα στοιχεία της NASA «αναζωπυρώνουν» τη συζήτηση για ίχνη ζωής
Το ρόβερ Perseverance αποκάλυψε εντυπωσιακά δείγματα που συλλέχθηκαν από τον κρατήρα Jezero – Αν οι παρατηρήσεις αυτές αποδειχθούν βιολογικής προέλευσης, θα πρόκειται για ιστορική καμπή στην αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη
Μια «selfie» που τράβηξε το ρομπότ Perseverance της NASA στον Άρη