Κόσμος

Γιούνκερ: “Δεν θα προκαλέσει κρίση στην Ευρώπη η κατάσταση στην Ιταλία”

Δεν υπάρχει απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού ενός λαϊκιστικού κινήματος και ενός κόμματος της άκρας δεξιάς ανέλαβε την εξουσία στην Ιταλία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα (02.06.2018).

Ερωτηθείς από τον όμιλο γερμανικών εφημερίδων RND εάν η ευρωζώνη είναι πλέον αντιμέτωπη με μια νέα κρίση κρατικού χρέους, ο Γιούνκερ απάντησε: «Όχι. Οι αντιδράσεις των αγορών είναι παράλογες. Ο κόσμος δεν πρέπει να συνάγει πολιτικά συμπεράσματα από κάθε διακύμανση των χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές έχει αποδεχθεί ότι έσφαλαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν».

Η κυβέρνηση συμμαχίας του Κινήματος Πέντε Αστέρων (λαϊκιστικό) και της Λέγκας (άκρα δεξιά) ανέλαβε καθήκοντα στην Ιταλία την Παρασκευή, καλμάροντας τις αγορές, που είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της πιθανότητας να προκηρυχθούν νέες εκλογές, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν πολύ οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους», είπε ο Γιούνκερ. «Θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ηθοποιός Shia LaBeouf μετά από συμπλοκή στη Νέα Ορλεάνη – Επιτέθηκε σε δύο άτομα μέσα σε μπαρ
Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για σωματική βία ενώ έχει ιστορικό αλκοολισμού και έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για βίαιη συμπεριφορά και ενδοοικογενειακή βία στο παρελθόν
Ο Shia LaBeouf
Κίνδυνος να αφανιστεί η ανθρωπότητα αν δεν ελέγχονται τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, προειδοποιεί κορυφαίος ερευνητής
Ο Στιούαρτ Ράσελ κάλεσε τις κυβερνήσεις να δράσουν συλλογικά και να παρέμβουν στην «κούρσα εξοπλισμών» των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών
Διεθνές Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο Νέο Δελχί