Κόσμος

Γιούνκερ: Η Ιταλία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της

Απογοητευμένος εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απο την Ιταλία, δηλώνοντας σήμερα πως η ιταλική κυβέρνηση δεν κρατάει τον λόγο της σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε σε γαλλική εφημερίδα Le Monde πως “δεν έχω τίποτα εναντίον της Ιταλίας. Τη λατρεύω όμως ο χαρακτηρισμός μας ως ψυχρών τεράτων οχυρωμένων σε μπούνκερ και αναίσθητων στις εκκλήσεις του κόσμου πρέπει να σταματήσει», είπε.

Τόνισε, ωστόσο, πως το χρέος της Ιταλίας είναι πολύ υψηλότερο από εκείνο της Γαλλίας και πως οι στόχοι της για το δημοσιονομικό έλλειμμα πρέπει να αλλάξουν.

«Η Γαλλία τηρεί τον λόγο της», είπε ο Γιούνκερ. «Η Ιταλία όχι.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο Επστάιν: Το μεταθανάτιο βιβλίο της Βιρτζίνια Τζιουφρέ «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου – «Πίστευε ότι το σεξ μαζί μου ήταν κληρονομικό του δικαίωμα»
Το βιβλίο, με τίτλο «Nobody's Girl» πρόκειται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της
Η Βιρτζίνια Τζούφρε