Κόσμος

Γκρεμοτσακίζονται ξανά οι αγορές της Ασίας – Στο “κόκκινο” και σήμερα Τόκιο και Σανγκάη

- Δίχως τέλος η ελεύθερη πτώση των αγορών της Ασίας
- Με μικρή πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
- Με -1,99% άνοιξε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο
- Τη μεγαλύτερη πτώση των τεσσάρων τελευταίων ετών σημείωσε ο Dow Jones
- Κατακρημνίστηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες – Στο -10,54% η Αθήνα
- Έκαναν... "φτερά" 5 τρις μετά την υποτίμηση του γουάν

Μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της βιώνει η παγκόσμια οικονομία, μετά την υποτίμηση του γουάν που έφερε τη “Μαύρη Δευτέρα” των αγορών.

Την ώρα που η Κίνα ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών της ταμείων, τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και η Wall Street κατακρημνίστηκαν και έκλεισαν με χαμηλό τεσσάρων ετών.

Φαίνεται όμως και η σημερινή μέρα δεν θα είναι καλύτερη. Ήδη άλλωστε η ασιατικές αγορές άνοιξαν με πτώση, έστω κι αν δείχνει περιορισμένη.

Με μικρή πτώση 0,67% άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε απώλειες 142,86 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 21.108,71 μονάδες με τις πρώτες συναλλαγές.

Βουτιά κατά την έναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Σανγκάης. Ο γενικός δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 6,41%, με απώλειες 205,78 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 3.004,13 μονάδες.
Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο της Σεντζέν υποχωρούσε κατά 6,97%, στις 1.751,28 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Σανγκάης έκλεισε χθες με πτώση 8,49%, τη μεγαλύτερη πτώση του σε συνεδρίαση τα τελευταία τουλάχιστον οκτώ χρόνια. Είχε ήδη υποστεί απώλειες πάνω από 11% την περασμένη εβδομάδα. Το χρηματιστήριο της Σανγκάης στο εξής έχει διαγράψει όλα τα κέρδη του της χρονιάς αυτής και τώρα βρίσκεται κάτω από το επίπεδό του της 31ης Δεκεμβρίου 2014.

Με πτώση άνοιξε και το χρηματιστήριο στο Τόκιο, στο πλαίσιο αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και των συνεπειών της στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 369.02 μονάδων (-1,99%), φθάνοντας στις 18,171.66 μονάδες, προτού συνεχίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με περαιτέρω πτώση που έφτασε το 3,50%.

Ο γενικός δείκτης Topix κατέγραφε πτώση 29,89 μονάδων (-2,02%), φθάνοντας στις 1.450,98 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη

Στη Wall Street σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών, όπως και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 588,4 μονάδων (-3,57 %), στις 15.871,35 μονάδες.
Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με πτώση 179,79 μονάδων (-3,82%), στις 4.526,25 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε με πτώση 77,68 μονάδων (-3,94%), στις 1.893,21 μονάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαδούρο και η σύζυγός του τραυματίστηκαν κατά την έφοδο «αστραπή» των ΗΠΑ στο Καράκας: Χτύπησαν σε τοίχους και πόρτες προσπαθώντας να κρυφτούν
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μώλωπες και ελαφρούς τραυματισμούς, χωρίς ενδείξεις άσκησης βίας από άνδρες της επίλεκτης Delta Force των ΗΠΑ
Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να «αρπάξει» τη Γροιλανδία με 4 απλά βήματα - Ανάλυση Politico
Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν αποτελεί πλέον απλώς μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με σαφή στάδια, που θυμίζει σε ανησυχητικό βαθμό τη ρωσική επεκτατική στρατηγική
Δανική σημαία κυματίζει δίπλα στο άγαλμα του Χανς Έγκεντε στο Νουούκ της Γροιλανδίας 10
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ