Κόσμος

Γουίλιαμ και Χάρι δεν αντάλλαξαν κουβέντα στην κηδεία θείου τους στη Βρετανία

Δύο ξένοι στην κηδεία του θείου τους ήταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι, σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση μετά από πολύ καιρό. 

Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να επέστρεψε στη Βρετανία για να παραβρεθεί στην κηδεία του θείου του, λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους, στην οποία φυσικά ήταν και ο αδερφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ, αλλά οιι δυο τους δεν αντάλλαξαν κουβέντα.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που τα δύο αδέρφια βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο μετά τη στέψη του πατέρα τους, βασιλιά Καρόλου, τον Μάιο του 2023.

Η κηδεία του λόρδου Ρόμπερτ Φέλοους, κουνιάδος της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, κηδεύτηκε την Τετάρτη (29.08.2024) στην πόλη Σνέτισχαμ στην κομητεία Νόρφολκ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν σε βρετανικά έντυπα πως οι δύο αδερφοί βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για να αποχαιρετίσουν τον θείο τους αλλά το κλίμα ανάμεσά τους ήταν κάπως… ψυχρό. 

Οι Γουίλιαμ και Χάρι φάνηκαν να κρατούν αποστάσεις και να μη μιλούν ο ένας στον άλλο.

«Κάθισαν χωριστά στο πίσω μέρος του ναού αφού αφίχθησαν με μεγάλη διακριτικότητα», έχει αναφέρει ένας παριστάμενος.

 

Η προηγούμενη φορά που τα δύο αδέρφια βρέθηκαν στον ίδιο χώρο ήταν πέρυσι στη στέψη του πατέρα τους, αν και δεν κάθισαν ούτε φωτογραφήθηκαν μαζί.

Πριν από αυτό είχαν συνυπάρξει στην κηδεία της γιαγιάς τους βασίλισσας Ελισάβετ το Σεπτέμβριο του 2022.

Ο λόρδος Ρόμπερτ Φέλοους πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 79 ετών. Πέρα από το γάμο του με μία εκ των μεγαλύτερων αδελφών της Νταϊάνα, ήταν γνωστός ως ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ την περίοδο 1990-1999.

Ωστόσο, κι ενώ όλοι θα περίμεναν πως η συνάντηση των δύο αδερφών μπορεί να ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα ξαναβρούν κάτι τέτοιο δεν έγινε. 

Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο δούκας του Σάσεξ δεν θα πετούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κηδεία του θείου του, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως τελικά άλλαξε γνώμη.

Η σχέση του ζεύγους είναι σχετικά ανύπρακτη από τότε που ο Χάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν με τη Μέγκαν Μαρκλ στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν μια σειρά από πιπεράτες αποκαλύψεις για την οικογένειά του στον Τύπο.

Στα απομνημονεύματά του «Spare» του 2023, ισχυρίστηκε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του του επιτέθηκε σωματικά όταν διαπληκτίστηκαν για τη Μέγκαν Μαρκλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5
Ο Αραγτσί «αδειάζει» τον Τραμπ: «Θα αργήσουμε τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ – Μπορούμε γρήγορα να ξεκινήσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου»
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τα «μούτρα» με την Τεχεράνη - Το Ιράν ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις μόνο αν του δοθεί εγγύηση από τις ΗΠΑ πως δεν θα βομβαρδιστεί ξανά
Αμπάς Αραγτσί